Kategóriák
TOP termékek
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Termékajánló
Hírlevél
Cylex Vélemények
Mi a véleménye a következő cégről: Online Patron - Bodó József Attila? Ossza meg véleményét a Cylexen!
Cylex Oldalunk
Cylex Oldalunk
Olcsobbat
Naptár
2024. Május
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Látogató számláló
0
5
1
1
6
6
0

Hírek

2016.11.04 9:35
SSL tanúsítvány bevezetése

Hátrébb sorolja a nem biztonságos oldalakat a Google

2017 januárjától a Google már nemcsak a keresési eredményekben sorolja hátrébb a nem biztonságos - SSL-protokoll nélkül - működő weboldalakat, de a böngészője szöveges üzenetben is jelzi mindezt.

A lépés újabb figyelmeztetés azon vállalatoknak, amelyek eddig kevésbé törődtek a biztonsággal. A jövőben a böngésző még hangsúlyosabban hívja majd föl a figyelmet a hitelesítés nélküli weboldalakra, akár az is elképzelhető, hogy idővel meg sem jeleníti őket. Hazánkban még csak a vállalatok töredéke véd SSL-tanúsítvánnyal. A Google bejelentése egyértelművé teszi az SSL/TSL-protokoll alkalmazása a webes kommunikációban nem csupán egy biztonsági tényező, de versenyhátrányba is kerülnek azon cégek, akik nem hitelesítik a weboldalukat.

Miben segít az SSL-tanúsítvány?

Az SSL technológia használatához SSL szervertanúsítványra van szükség. Az SSL tanúsítványok két alapvető funkciót láthatnak el, a titkosítást és a hitelesítést. Az SSL-tanúsítvány a weboldal gazdáját és látogatóit, a fogyasztót egyaránt védi. A látogatókat egyrészt biztosítja arról, hogy a megjelenő információk valóban az adott weboldalhoz tartoznak, másrészt a webszerver és az ügyfél között zajló kommunikáció titkosításával garantálja, hogy az ügyfél által megadott adatokat kizárólag a weboldal üzemeltetője ismerheti meg. Az SSL-tanúsítványok a weboldalon túl az azt üzemeltető cégeket, szervezeteket is hitelesen azonosítják.

Milyen szintű SSL-tanúsítványt válasszunk?

Az SSL-tanúsítványoknak különböző minőségei léteznek. Az alap DV (domain validation), az OV (organization validation), az EV (extended validation). Az új egységes európai szabályozás által bevezetett, jogilag is elismert minősített weboldal-hitelesítő tanúsítvány képviseli a legmagasabb szintet. A jövő évi piaci megjelenését követően ezt érdemes választani minden olyan európai cégnek, amely komoly internetes jelenléttel bír.

Webáruház készítés