TOP termékek
Fizetési megoldás
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Hírlevél
Online Patron
Örök Garancia
Cylex Vélemények
Mi a véleménye a következő cégről: Online Patron - Bodó József Attila? Ossza meg véleményét a Cylexen!
Cylex Oldalunk
Cylex Oldalunk
Szavazás
Legyenek napi akciók?
Igen a web áruház tulajdonosa válassza ki mi legyen az.
Nem érdekel az akció, van bőven pénzem költekezni.
Igen, de én szeretném eldönteni, hogy mi legyen akciós.
Nem érdekel az akicó, ha valami kell úgy is megveszem.
Naptár
2019. Szeptember
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 
 
Látogató számláló
0
1
8
1
0
6
2

Hírek

2016.09.22 9:15
HP Kitolt a felhasználókkal!!!

Firmware-rel tiltja ki nyomtatóiból az utángyártott patronokat a HP

Nem működnek tovább az utángyártott patronokat használó HP nyomtatók a cég legutóbbi firmware frissítését követően. A felhasználók nem örülnek, a megkérdőjelezhető védelmi mechanizmus több esetben az eredeti tonereket is hibásnak jelzi.

Tonergyilkos firmware-frissítéssel lehetetlenítené el a nyomtatóihoz készült, utángyártott tintapatronokat a HP. A legutóbbi update-et követően a készülékek, ha nem a gyártótól származó tonert észlelnek hibaüzenetet adnak, és nem működnek tovább, egészen amíg azt a felhasználó "eredeti", vagyis HP gyártású patronra nem cseréli. A megkérdőjelezhető lépés mellett a vállalat a "innovációinak és szellemi termékeinek" védelme érdekében döntött - a szóban forgó frissítést márciusban készülékeire, abban a nem eredeti patronok tiltása nagyjából egy héttel ezelőtt kapcsolt be. A cég úgy látszik mindent megtesz, hogy száműzze a más cégektől származó tonereket termékeiből, ami nem meglepő, hiszen a tintapatronok értékesítéséből szerzi bevételének legnagyobb részét, az utángyártott eszközök, illetve az újratöltött patronok ennek megfelelően borsot törnek a cég orra alá.

A firmware-es védekezési stratégia azonban a korai felhasználói bejelentések szerint kapásból zátonyra futott, a frissítést követően ugyanis a nyomtatók több esetben az eredeti HP tonereket is utángyártottnak érzékelik, és hibaüzenetben "hiányzó vagy károsodott" patronokra hivatkozva nem működnek tovább, sőt, egy a cég fórumain panasszal élő felhasználó szerint készüléke még azt sem engedi, hogy kicserélje a hibásnak titulált patront.

A HP-nek nem ez az első komolyabb offenzívája az utángyártott eszközök ellen, a gyártó korábban fizetett is egyes kereskedőknek, hogy ne forgalmazzák a nyomtatóihoz szánt, harmadik felektől származó patronokat. Az egyelőre kérdés, hogy a firmware-es tiltás meddig lesz hatékony: az Ars Technica szerint az utángyártott tonerekben használt azonosítóchipeket készítő cégek már nagyban dolgoznak a cég új védvonalának megkerülésén, és csak idő kérdése, hogy megjelenjen az új szoftvernek ellenálló, harmadik féltől származó patronok első hulláma.

Még ha jogilag védhető is lehet a HP védekezési megoldása, az egészen biztos, hogy teljes mértékben figyelmen kívül hagyja felhasználók érdekeit, akiket reggel az irodában egyik napról a másikra, mindenféle előzetes figyelmeztetés nélkül működésképtelen eszközök fogadhatnak, amelyekben még akkor sem tudnak patront cserélni, ha a szándék egyébként meglenne rá. Hasonló gyakorlat bevezetése esetében sokkal szerencsésebb lenne, ha arra cég egyértelműen figyelmeztetné ügyfeleit, illetve később a készülékvásárlásoknál is jól láthatóan jelezné, hogy kizárólag saját tonereivel használható nyomtatókról van szó.

A nyomtatók piaca bár zsugorodik, még mindig szép bevételt termel a HP számára, a szegmenst magasan uraló cég pedig ennek megfelelően mindent megtesz, hogy részesedését maximalizálja, a közelmúltban például a Samsung teljes nyomtatós üzletágát bekebelezte, egy több mint egymilliárd dolláros akvizíció keretei között.

 

 

Forrás - http://www.hwsw.hu/

Webáruház készítés